Hoe het begon...

Hallo ik heet Tien en ik heb mijn hele leven al dieren waaronder ook kippen om me heen. We hebben al heel veel verschillende rassen gehad. En hebben we ook heel wat kippen opgevangen om verschillende redenen. Daardoor had ik een bonte verzameling lopen.

In de zomer van 2014 had een vriendin een hele mooie Orpington haantje over. En daar werd ik verliefd op... Dus die kwam bij ons wonen. Ook nog 2 ras-genootjes voor hem erbij gekocht en zo had ik er weer 3 kipjes bij.
Het haantje groeide groter en groter en werd een echte kerel die ook wel op de dames wilde. Treden heet dat.  Maar omdat hij veel zwaarder was dan de kriel hennetjes was dat niet zo'n goede match. 

Één hennetje had een kaal ruggetje toen ze bij ons kwam.
Ik dacht dat dat door een haan was gekomen. Op het internet heb ik toen naar een oplossing gezocht.
Één advies was, meer hennen aanschaffen.
Nou er liepen wel 25 hennen, dus echt wel genoeg hennen voor onze haan Knul.
De meeste waren gewoon te klein voor hem. Dus in plaats van meer hennen te nemen, heb ik wat kleine hennetjes weggedaan..
 

Het andere advies was om het hennetje een zadeltje om te doen. De patroontjes die ik op internet vond waren veel te groot voor het hennetje. Daarom zelf een patroontje voor haar getekend en een stoffen zadeltje voor haar genaaid. Het stoffen zadeltje beviel mij niet helemaal. Het werd nat.
Daardoor werd het kale kipje heel koud. Haar huidje herstelde ook niet mooi. Kortom ik was niet tevreden over het stoffen zadeltje.
 
Toevallig had ik nog een mooi stukje roze leer liggen. Daar een mooi roze zadeltje van gemaakt. Vanaf die tijd heet het hennetje Pinkie.

Het leer van het zadeltje beviel goed. Maar het model kon nog wel iets verbeterd worden. Dus nog een leren zadeltje voor Pinkie gemaakt. Inmiddels was ik er wel achter dat Pinkie haar kale ruggetje niet door het treden van de haan was maar het zadeltje beschermde haar huidje wel mooi.


Natuurlijk kregen andere kippenvrienden dit ook te horen. Het bleek dat er meerdere waren met een hen met een kale rug. Mijn vriendin vroeg me daarom of ik voor haar ook een aantal zadeltjes wilde maken. En kort daarop kwam weer iemand vragen voor een zadeltje omdat zijn hen een gapend gat had gekregen door het treden van de haan en zijn andere hen was door de infectie van de verwonding overleden.

Tja dierenleed...
Daar kan ik niet over.

Daarom heb ik besloten dat voor iedereen die het nodig heeft, een betaalbare zadeltje te maken.

                                                                    Mammientje Tien


Kippenzadel Mammientje Tien, Alle rechten voorbehouden 2019
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin